بهترین کتاب کودک مناسب برای شروع کتابخوانی چیست؟

رای انتخاب کتاب پیش از هر چیز لازم است تا گروه سنی کودک را در نظر بگیرید. این تناسب موجب می‌شود تا حس خوشایندی از مطالعه در او ایجاد شود. علاوه بر این بهتر است در ابتدا سراغ کتاب‌های سبک‌تر و با صفحات کمتر بروید. کودکان پس از پایان هر کتاب حس موفقیت را تجربه می‌کنند و با علاقه بیشتری سراغ کتاب بعدی می‌روند. تصاویر کتاب هم در ایجاد علاقه به مطالعه نقش پررنگی دارند. پس از ظاهر زیبای کتاب هم غافل نشوید!

با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله، ۵ مورد از بهترین کتاب‌ها برای شروع کتاب‌خوانی کودکان را به شما معرفی کنیم. کتاب‌هایی که قصد معرفی آن‌ها را داریم، از میان بهترین کتاب‌های کودک انتخاب شده‌اند.

۱- مجموعه راهت را پیدا کن، بهترین کتاب برای شروع مطالعه کودکان

این مجموعه یکی از بهترین کتاب‌های کودکان است که می‌تواند فرزند شما را به کتابخوانی علاقه‌مند کند. مجموعه کتاب «راهت را پیدا کن» برای سنین ۷ تا ۱۲ سال مناسب است و داستان کودکانی است که با سماجت و پافشاری به دنبال رویاهای خود می‌روند و در بزرگسالی به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا می‌کنند. این مجموعه ضمن این که بسیار جذاب است و کنجکاوی کودک را برمی‌انگیرد، به او می‌آموزد که استعدادها و آرزوهای خود را دست کم نگیرد. همچنین در این داستان‌ها کودکان با مشاغل گوناگون آشنا می‌شوند. تصاویر زیبای این مجموعه یکی دیگر از نقاط قوت آن است.

مجموعه «راهت را پیدا کن»  یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز بوده است.آندریا بیتی،نویسنده پرآوازه داستان‌های کودک،نویسنده این مجموعه و مترجم آن احمد تصویری است. چاپ این مجموعه را انتشارات مبتکران بر عهده دارد.

بهترین کتاب برای کودک

۲- سلام ترس! بهترین کتاب مصور برای کودکان زیر ۴ سال

بسیاری از کودکان در موقعیت‌های گوناگون ترس را تجربه می‌کنند. یکی از بهترین کتاب‌های کودکان که احساس ترس را به راحتی بیان کرده است، «سلام ترس» است. این کتاب به جای انکار حس ترس، بر روی آن تمرکز می‌کند تا کودک با آن آشنا شود. نویسنده این کتاب بر این باور است که بدون نگرانی یا خجالت باید درباره ترس‌ها گفتگو کرد و البته بسیاری از آن‌ها واقعی نیستند. تصویرگری این کتاب به عهده گروهی از هنرمندان خلاق بوده است و به همین دلیل جذابیت فراوانی برای کودک دارد. نویسنده این کتاب یوآر تیبرگ و مترجم آن زهره قایینی است. این کتاب را انتشارات تاک به چاپ رسانده است. اگر کودک شما ترس‌های زیادی دارد علاوه بر این کتاب، بازی‌ها و فعالیت‌های مختلفی نیز می‌تواند به او کمک کند.

۳- کتاب پاستیل‌های بنفش انتشارات پرتقال، انتخابی برای کودکان خیال پرداز

یکی از نشانه‌های کودکان خلاق، داشتن دوست خیالی است. داستان این کتاب درباره پسری منطقی است که به دنیای خیالی علاقه‌ای ندارد، اما در ادامه داستان او هم دوستی خیالی پیدا می‌کند و ادامه ماجرا…
کاترین اَپلگیت نویسنده و آناهیتا حضرتی کیاوندانی مترجم این کتاب است. نشر پرتغال این کتاب را منتشر کرده است.

۴- پسر نامرئی، بهترین کتاب برای کودکان پیش دبستانی تا ۱۲ سال

مهم‌ترین ویژگی نقش اصلی این داستان، خجالتی بودن است. این کتاب روایت کودکی خجالتی است که پس از آشنایی با یکی از همکلاسی‌هایش، خجالت را کنار می‌گذارد. این کتاب مناسب کودکان ۷ تا ۱۲ سال است. نویسنده این کتاب ترودی لودویگ و مترجم آن فرزانه خونگرم است و انتشارات آوای هانا آن را به چاپ رسانده. اگر کودکی کم‌رو دارید بگذارید تا در خلوت خود با این حسش رو‌برو شود و آن را بهتر درک کند. تاثیر داستان بر روی کودکان بسیار بیشتر از صحبت اطرافیان و والدین است.

کتاب مناسب کودکان خجالتی

۵-مجموعه ۳۰ قصه ۳۰ شب، بهترین گزینه برای عادت دادن کودکان به مطالعه شبانه

یکی از فواید قصه‌گویی برای کودکان، عادت دادن آنها به مطالعه است. استفاده از کتاب‌هایی که زمان‌بندی دارند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای قصه‌گویی است. این کتاب‌ها نظم را به کودکان می‌آموزند و آن‌ها را به داستان و کتاب علاقه‌مندمی‌کنند. مجموعه « ۳۰ قصه ۳۰ شب» ۱۲ جلد دارد و برای یکسال طراحی شده است. این مجموعه شامل داستان‌هایی کوتاه با تصاویری زیبا است.

مجموعه « ۳۰ قصه ۳۰ شب»مناسب کودکان ۶ تا ۸ سال است و برای کودکانی که به‌تازگی خواندن را شروع کرده‌اند انتخاب خوبی است. نویسنده این مجموعه داستان، مژگان شیخی است و انتشارات قدیانی این کتاب را منتشر کرده است.

کودکان را به مطالعه علاقه‌مند کنید

گاهی والدین از سر دلسوزی به اشتباه فرزندان خود را وادار به خواندن کتاب‌هایی می‌کنند که شاید موردعلاقه آن‌ها نباشند. این موضوع موجب می‌شود تا کودکان از ابتدا خاطره خوشایندی از مطالعه نداشته باشند.

درست است که عادت‌ها باید از کودکی در انسان‌ها شکل بگیرند، اما بگذارید کودکان خودشان کتاب را انتخاب کنند تا میل بیشتری به خواندن آن داشته باشند. علاوه بر این اجازه دهید تا بدون نگرانی از قضاوت دیگران، فقط کتاب بخوانند و از آن لذت ببرند. مهم این است که خواندن، عادت آن‌ها شود و به تدریج موضوعات مورد علاقه خود را شناسایی کنند.

در پایان فراموش نکنیم که کودکان به رفتار والدین نگاه می‌کنند و عادت‌هایشان را از آن‌ها می‌آموزند. خوب است والدین برای تشویق کودکان به مطالعه، در کنار مشغله‌های خود، زمانی را به مطالعه اختصاص دهند تا هم از حس خوشایند آن بهره‌مند شوند و هم الگوی خوبی برای کودکان خود باشند.

منبع

دکتر سید کامبیز حسینی

  • دکترای تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان
  • روان درمانگر تخصصی اختلالات روانی کودکان
  • مترجم و نویسنده کتاب
  • درمانگر مشکلات تربیتی٬ ترس٬ خواب٬ انواع اختلالات عاطفی و شناختی٬ وسواس٬ بیش فعالی٬ سلوک و ….

مقالات اخیر

با ما در ارتباط باشید

آدرس مطب

آمل – خیابان ۱۷شهریور – کوچه مازندرانی (یه کوچه قبل بنیاد شهید) – ساختمان پزشکان مجلل – طبقه 1 – واحد۳

درخواست مشاوره