دغدغه های جدایی بین مادران شاغل و کودکان آن ها
مادران شاغل که باردار می شوند نه تنها از جدایی خود و فرزندشان رنج می برند بلکه ممکن است با همسر خود نیز دچار تنش شوند . در واقع مردان نگران تربیت ، سلامتی و نگهداری کودک خود هستند ، به همین با کار کردن همسر خود پس از زایمان مخالف خواهند کرد .
در واقع می توان گفت احساسات زنان در این شرایط تحت تاثیر قرار خواهد گرفت . از طرفی نگران فرزند خود و احساسات و تربیت او هستند از طرف دیگر نسبت به شغل خود و مقعیت اجتماعی که دارند تعلق خاطر نشان می دهند .
شاید تا به حال برخی از زنان را دیده باشید که پا به پای مردان کار کرده و سال های طولانی زحمت کشیده اند . اکثر زنان شاغل پس از بچه دار شدن بین دو راهی کودک خود و موقعیت کاری و اشتغال خود قرار خواهند گرفت .
نکته مهم این است که این موارد به وجود آمده در زندگی زناشویی سبب تنش و مشکل خواهد شد که این مشکلات به وجود آمده روان زن و مرد را به خصوص مادر را تحت تاثیر قرار خواهد داد . اما چاره چیست ؟ آیا مردان می توانند زنان خود را مجبور به ترک کار کنند ؟ یا زنان باید از شغل و حرفه خود چشم پوشی کنند ؟
در این مواقع تنها افرادی که می توانند به زن و مرد کمک کنند ، تنها خودشان هستند . آن ها باید در کمال آرامش و در محیطی به دور از تنش با یکدیگر صحبت کرده ، انتظارت خود را بیان کنند و در نتیجه به تفاهم و تصمیم مشترک برسند .
جدایی مادر شاغل از کودک در چه سنی مناسب نیست
در واقع لازم است بدانید که کودک تازه متولد شده بیش از هر سنین دیگری به وجود مادر خود احتیاج دارد . مادران شاغل موظف هستند در این دوران کنار نوزاد خود مانده و از تماس فیزیکی و توجه به فرزند خود غافل نشوند .
چرا رابطه مادر و فرزند در نوزادی مهم تر است ؟ می توان گفت در این دوران سبک دلبستگی کودک به مادر شکل می گیرد . در آینده با توجه به ارتباطی که با مادر خود دارد ، به معنای اعتماد و وابستگی خواهد رسید .
کودک از زمانی که متولد می شود تا سال های اولیه زندگی خود بیش از هر چیز به ارتباط و تماس فیزیکی با مادر خود احتیاج دارد . او با شنیدن صدای مادر ، در آغوش کشیده شدن توسط مادر و نوازش او آرامش پیدا خواهد کرد .
مادر نه تنها باید در این دوران بیشتر از همیشه از نظر فیزیکی با فرزند خود ارتباط برقرار کرده و به نیاز های او رسیدگی کند بلکه باید مرخصی شغلی گرفته و تمام تمرکز خود را بر فرزند خود بگذارد . پس از این دوران می تواند بار دیگر شغل خود را از سرگرفته و به کار خود ادامه دهد .
- جدایی مادر از کودک پیش دبستانی خود
پس از دوران نوزادی زمان پیش دبستانی کودک از مهم ترین دورانی است که مادران در تربیت و شکل گیری شخصیت او نقش مهمی دارند . البته در مقایسه با سال های اولیه زندگی کودک اهمیت وجود مادر در این دوران کمرنگ تر خواهد شد اما باز هم نیاز است .
طبق گفته متخصصان اگر مادر بتواند انرژی خود را در بین محیط کار و منزل به یک میزان تقسیم کند ، می توان زمان هایی که از فرزند خود دور است را جبران کند . در واقع در این دوران تنها وجود مادر مهم نیست ، کیفیت ارتباط فرزند و مادر خود از اهمیت به سزایی برخوردار است .
چه بسا مادرانی وجود دارند که در حال اشتغال نیستند اما به دلایل مختلفی از جمله مشکلات زندگی زناشویی ، اقتصادی و اجتماعی نمی توانند با فرزندان خود ارتباط محکمی داشته باشند . در نتیجه کودکان در این شرایط آسیب بیشتری دیده و کمتر حضور موثر مادر خود را حس می کنند .
پیامدهای دوری کودک از مادر مشغول به کار خود
همانطور که گفتیم حضور مادر در سال های اولیه زندگی کودک بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود ، گرچه مادران نیز مانند کودکان دوست دارند هر لحظه کنار فرزند خود باشند اما متاسفانه برخی از شرایط سبب جدایی آن ها خواهد شد .
اگر کودک در سنین نوزادی حضور مادر خود را حس نکند در آینده از نظر دلبستگی و وابستگی دچار مشکل خواهد شد . جالب است بدانید که نوزادان به قدری به مادر خود وابسته هستند که حتی نمی توانند خود را از مادر تفکیک کنند .
در نتیجه اگر جدایی مادران شاغل از فرزندان خود به درازا کشیده شود و یا مادر نتواند برخی از نیازهای فرزند خود را برطرف کند و یا حتی توجه لازم را به او نداشته باشد ، فرزند او در آینده دچار مشکلات هیجانی و روحی خواهد شد .
متاسفانه برخی از مادران به دلیل مشکلات اقتصادی حتی قادر به مرخصی گرفتن نیز نیستند ، این مادران باید کودکان خود را پیش یک آدم مطمعن که همانند مادر با کودک رفتار می کند ، بگذارد مانند مادربزرگ ، خاله و یا هر آدم قابل اعتماد دیگر .
این جدایی در سنین کم ممکن است مشکل ساز شود اما در سنین بالاتر آسیب های کمتری را نیز به همراه دارد . اغلب مادران زمانی که از سرکار برمی گردند به علت مشغله کاری خسته بوده و توانایی بازی ، صحبت و برقراری ارتباط با فرزند خود را نیز ندارند .
در شرایط ذکر شده کودک نه تنها دچار آسیب خواهد شد بلکه با نوعی محرومیت عاطفی و هیجانی دست و پنجه نرم خواهد کرد . طبق گفته متخصصان مادران موفق شاغل باید به جسم و روح خود اهمیت داده تا بتوانند انرژی خود را به فرزند خود انتقال دهند .