نکات تربیت پسر

والدین تمایل دارند فرزندان خود را به شکلی تربیت کنند که در آینده بتوانند فردی اجتماعی و موفق باشند. در این میان تربیت دختر و پسر هر کدام نگرانی های ویژه خود را دارد. دغدغه ای که والدین برای تربیت فرزند پسر دارند این است که آن ها می خواهند فرزندی اجتماعی داشته باشند اما دیده می شود که پسرها تمایل بیش تری به بازی های کامپیوتری دارند و یا در مقابل دیگران خشونت نشان می دهند.

معمولا بازی هایی که پسرها با همسالان خود انجام می دهند خشن می باشد. این ویژگی ها حساسیت تربیت پسر را برای والدین زیاد می کند. در این مقاله راه هایی که برای تربیت فرزند پسر وجود دارد را بررسی می کنیم.

روش های موثر در تربیت فرزند پسر چیست

یک سری اصول و قانون وجود دارد که با رعایت آن ها می توانیم به بهترین شکل پسر خود را تربیت کنیم. موارد زیر نمونه هایی از راه های تربیت کودک پسر می باشد که با رعایت آن ها می توان یک پسر اجتماعی و موفق داشت.

یک سری مسئولیت ها را به پسرتان بسپارید :

یک سری کارها را تعیین کنید که انجام دادن آن ها برعهده فرزندتان باشد و در کارهای خانه به شما کمک کند. مثلا برای درست کردن کیک با شما همکاری کند و یا به گل ها آب بدهد.

به پسرتان اجازه دهید احساسات خود را بروز دهد :

یکی از اصول تربیت کودک پسر این است که به آن ها بیاموزیم باید احساسات خود را بروز دهند. زمانی که فرزند شما از مسئله ای ناراحت است قبل از فوران احساساتش به شکل غلط از او بخواهید تا احساس خود را بیان کند. همچنین روش کنترل خشم را به او بیاموزید.

محبت خود را به صورت فیزیکی به پسرتان نشان دهید :

یکی از اصول تربیت ، تربیت فرزند پسر این است که محبت خود را به صورت فیزیکی به او نشان دهید. معمولا والدین نشان دادن فیزیکی محبت را مخصوص دخترها می دانند و به پسران کم تر توجه می شود. این مسئله کاملا غلط است. بلکه باید از نوزادی به اندازه و با روش صحیح پسر خود را در آغوش بگیرید و ببوسید.

مانع از شیطنت های پسرتان نشوید :

این مسئله واضح است که شور و انرژی در پسران زیاد است و نسبت به دخترها تمایل بیش تری به شیطنت دارند. باید به کودکان اجازه دهید تا انرژی و خود را تخلیه کنند. اما به او یادآور شوید که در محل هایی مانند کلاس باید آرام باشد.

اگر رفتار پسرتان خیلی پسرانه نبود نگران نباشید :

تنها دخترها تمایل به عروسک بازی ندارند بلکه پسرها هم عروسک بازی را دوست دارند. پس اگر دیدید پسرتان عروسک بازی می کند نگران نشوید.

فرصت یادگیری مهارت های اجتماعی را به فرزندتان بدهید :

مشاهدات نشان داده است که دخترها اجتماعی تر از پسرها هستند. برای ، تربیت فرزند پسر به نوعی که اجتماعی باشند لازم است به دوستیابی کودک کمک کنیم و او را تشویق کنیم تا با همسالان خود بازی کند.

موسیقی را عضوی جدانشدنی از زندگی فرزندتان حساب کنید :

یکی از مواردی که تاثیر بسیار زیادی در تربیت فرزند پسر و دختر می گذارد موسیقی می باشد. آموزش موسیقی و گوش دادن به موسیقی خلاقیت های کودک را افزایش می دهد و حافظه او را تقویت می کند.

نقش مادر و پدر در تربیت فرزند پسر چیست

مادر و پدر به طور جداگانه می توانند بر روی تربیت فرزند پسر تاثیر گذارند و از نقش هیچ کدام در این امر نمی توان چشم پوشی کرد، در این جا نقش مادر و پدر را در تربیت پسر مشاهده می کنید.

نقش پدر :

اکثریت گمان می کنند که مادران بیش ترین نقش و نقش اصلی را در تربیت فرزندان بازی می کنند اما برای آموزش بعضی اصول تربیتی به ویژه تربیت فرزند پسر پدر نقش بسیار پر رنگی دارد. یک سری از روش تربیتی پسران که انجام آن ها بر عهده پدر است عبارتند از :

  • پدر با بازی هایی که با پسر خود انجام می دهد قوانین برد و باخت را به پسر خود یاد می دهد ؛
  • پدر بهتر از هرکس دیگری می تواند احترام به زنان را به فرزند خود بیاموزد. زیرا یک نمونه عینی در این زمینه برای پسر است. پدر می تواند برای آموزش این نکته پسر را به گلفروشی ببرد تا برای مادرش گل بخرد و با رفتار خود با خانم های دیگر مثلا صندوق دار فروشگاه به او نکات احترام به خانم ها را بیاموزد.
  • زمانی که پسر بزرگ شد و زمانش رسید بهترین فردی که در رابطه با عشق می تواند با او صحبت کند پدر است. پدر می تواند تجربیات خود را در این زمینه با پسرش در میان بگذارد و یک اطمینان را در او به وجود بیاورد که می تواند در این موارد با او صحبت کند و مشورت بگیرد.
  • یکی از اصول تربیت فرزند پسر که پدر باید به او یاد بدهد روش صحیح دفاع از خود در موقعیت های مختلف است.
  • پدر در به دست آوردن دید درست فرزند نسبت به دنیا نقش پررنگی دارد.
  • پدر باید کارهای مردانه را به پسرش آموزش دهد.
  • یاد دادن تقسیم وظایف خانه به پسر بر عهده پدر است.

نقش مادر :

مادر نقش بسیار مهم و پر رنگی را در تربیت فرزندان چه پسر چه دختر دارد. او باید بداند که یک سری اصول تربیتی به دلیل تفاوت های اخلاقی که در پسر و دختر وجود دارد برای آن ها متفاوت است. در ادامه یک سری توضیحات را در ارتباط با نقش مادر در تربیت فرزند پسر می دهیم.

  • مادر قلب خانه می باشد و بهتر از هرکسی با روحیات و اخلاقیات افراد خانه آشنا می باشد. به همین دلیل باید در تربیت فرزند پسر با پدر همکاری کامل داشته باشد.
  • مادر بهترین گزینه برای آموزش مهارت های گوناگون به فرزندان و تشویق آن ها به آموزش است.
  • مادر باید از ایده هایی که فرزندش می دهد استقبال کند.
  • مادر باید در خانه مسئولیت ها افراد را به آنها بگوید و از همان کودکی یک سری مسئولیت ها را برای پسر خود تعیین کند.

نکات مهم در تربیت پسران

همانطور که تا این قسمت از مقاله شرح دادیم فرآیند تربیت فرزندان به شکلی می باشد که هم پدر و هم مادر باید در آن شرکت کنند. روش تربیتی پسران به دلیل میل بیش تر آن ها به شیطنت و تمایل کم تری که به شرکت در اجتماع دارند با دختر ها متفاوت است. در بخش آخر این مقاله یک سری نکات را در رابطه با اصول فرزندپروری پسر عنوان می کنیم.

۱از پسرتان انتقاد تند نکنید. اشتباهات او را گوشزد کنید اما نه به شکل انتقاد و سرزنش

۲به پسرتان بیاموزید که مرتب و تمیز بپوشد و به آرایش و مرتب بودن موهایش توجه کند.

۳نباید همه کارهای پسرتان را انجام دهید. به او بیاموزید جمع کردن وسایلش، حمام کردن، لباس پوشیدن و کارهای شخصیش بر عهده خودش می باشد.

۴یک نمونه اجتماعی خوب برای فرزندتان باشید.

۵احترام گذاشتن به فرزندتان را فراموش نکنید. با این کار هم شصیت او را شکل می دهید و هم به او می آموزید که باید به دیگران احترام بگذارد.

۶به علایق فرزندتان توجه کنید.

۷نکات اخلاقی را با توجه به سن پسرتان به او آموزش دهید.

۸برای تربیت و آموزش به پسرتان بیش تر از تشویق استفاده کنید تا تنبیه کودک

کلینیک دکتر حسینی روانشناس کودک در آمل پذیرای شما عزیزان برای راهنمایی در جهت پرورش بهتر کودکان شما آماده به خدمت
است.

منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دکتر سید کامبیز حسینی

  • دکترای تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان
  • روان درمانگر تخصصی اختلالات روانی کودکان
  • مترجم و نویسنده کتاب
  • درمانگر مشکلات تربیتی٬ ترس٬ خواب٬ انواع اختلالات عاطفی و شناختی٬ وسواس٬ بیش فعالی٬ سلوک و ….

مقالات اخیر

با ما در ارتباط باشید

آدرس مطب

آمل – خیابان ۱۷شهریور – کوچه مازندرانی (یه کوچه قبل بنیاد شهید) – ساختمان پزشکان مجلل – طبقه 1 – واحد۳

درخواست مشاوره