چگونه از کودکان در فضای مجازی محافظت کنیم؟
محافظت از کودکان در فضای مجازی دغدغه این روزهای اکثر والدین است. ارتباط کودک و فضای مجازی می تواند برای آنها به عنوان مکانی عالی برای یادگیری، سرگرمی و برقراری ارتباط با دیگران باشد. با این حال، یک مکان خطرناک هم هست. حمایت از کودکان در فضای مجازی را با احتیاط باید انجام داد، زیرا ممکن است فرزند شما این نگرانی را سخت گیری تلقی کند. یک روانشناس کودک می تواند شما را جهت محافظت از کودکان در اینترنت راهنمایی کند.
مزایای استفاده کودکان از اینترنت
کودکان میتوانند به آسانی و رایگان، به اطلاعات و مطالب مورد نیاز مانند مطالب درسی دسترسی پیدا کنند. امکان پیشرفت تحصیلی و ارتقای سطح علمی آنها هنگام دسترسی به فایلهای مدرسه، آموزشگاه، سایتهای علمی و انجام تکالیف بسیار بالاست.
بازیهای آموزنده و سرگرم کننده که میتواند کودک را به چالشهای مفیدی بکشد و باعث تقویت عملکرد مغز و تمرکز او بشود.
سطح زبان انگلیسی آنها به طور چشمگیری ارتقاء پیدا میکند.
معایب و آسیبهای اینترنت برای کودکان:
۱- گرفتاری در دام سودجویان
۲-افت تحصیلی
۳-آسیب های جسمی
۴-سرقت دادههای مهم و حساس شخصی کودک
۵-….
نظارت و محدودسازی اینترنت برای کودکان اهمیت زیادی دارد!
راه های ارتباطی بچه ها در دنیای امروز پیشرفت زیادی کرده است. آنها ابزارهای یادی برای وقت گذراندن و تفریح کردن دارند که یکی از مهم ترین آنها اینترنت و فضای مجازی است. اگر امنیت اینترنت برای کودکان تامین نشود، آسیب های زیادی در انتظار آنها خواهد بود.
معمولا نظر متخصص مشاوره کودکان این است که امروزه دلیل منزوی شدن کودک به استفاده بدون نظارت از اینترنت مربوط می شود که نیازمند استفاده از روش های درمان پیشرفته است.
اگر محافظت از کودکان در فضای مجازی و اینترنت به خوبی انجام نشود، انواع بیماری های اینترنتی در آنها بروز خواهد کرد که می تواند آینده بچه ها را به خطر بیندازد! یادتان باشد تنها نیاز بچه ها خوراک و پوشاک نیست، بلکه یکی از راه های آموزش مهارت های زندگی کردن همین استفاده بهینه از اینترنت به عنوان یک ابزار امروزی می باشد.
آنچه والدین باید بدانند توجه ویژه به فضای مجازی کودک است که گاهی از طریق محدودسازی اینترنت برای کودکان به دست می آید و گاهی تنها با محافظت از کودکان در فضای مجازی از طریق نظارت پایدار.
برای محافظت از کودکان در فضای مجازی و کاهش خطرات فضای مجازی سعی داشته باشید تا ارتباط نزدیکی با آنها برقرار کنید. به کمک یک روانشناس کودک حس اطمینان را به وجود آورید تا فرزندتان درباره نگرانی هایش از مکالمات، پیام ها و یا رفتارهایی که در اینترنت داشته برای شما تعریف کند. کودکان را تشویق کنید تا خاطرات خود در اینترنت را برای شما بازگو کرده و آن را به یک روتین عادی در خانواده تبدیل کنید.