چه سنی برای فرستادن به مهدکودک مناسب است؟

چه سنی برای فرستادن به مهدکودک مناسب است؟

یکی از موضوعاتی که امروزه ذهن والدین بخصوص والدین شاغل را به خود مشغول کرده این است که آیا کودک خود را به مهد بفرستند یا خیر؟ برای بررسی این موضوع باید ببینیم که مهد چه تأثیراتی بر رشد و سلامت روان کودک برجای می­ گذارد، پژوهش­های زیادی در این زمینه صورت گرفته، اثرات مثبت و منفی مهد به عوامل زیادی از جمله مهارت­های فرزندپروری والدین، مدت زمانی که کودک در مهدکودک می ­گذراند و  کیفیت آن بستگی دارد.

 مزایای مهدکودک

۱-مهدکودک بستر مناسبی برای آمــوزش‌ کودکان متناسب با سن کودک شما می‌باشد. در مهد مهارت‌هایی از جمله شمارش یا شعر‌های کودکانه یا زبان دوم به آن‌ها آموخته می‌شود.

۲-فرستادن کودک به مهد رشد اجتماعی را تسهیل می‌کند. کودک یاد می‌گیرد چگونه با کودکان هم سن خود و همینطور با مربیان تعامل کند.

۳-مهدکودک اولین فرصت برای تجربه اســتقلال کودکان از مادر می‌شود.

۴-کارگروهی مثل گروه سرود، نمایش‌های عروسکی و تئاتر و سایر بازی‌های گروهی که انجام می‌دهند، باعث می‌شود یاد بگیرد و بداند چطور با دیگران همکاری کرده تا به هدف مشترکی دست پیدا کنند.

۵-فرستادن کودک به مهدکودک به پرورش قوای ذهنی و همینطور مهارت‌های جسمانی وی کمک می‌کند.

۶-ساعاتی که کودک در مهد سپری می‌کند فرصت خوبی برای مادر است تا به امور شخصی خود بپردازد یا استراحت کند.

معایب فرستادن زودهنگام کودک به مهدکودک

کودکانی که در سنین پایین و شیرخوارگی به مهدکودک می‌روند، در معرض آسیب‌های مربوط به دلبستگی قرار می‌گیرند. دوره حساس برای رشد دلبستگی دو سال اول زندگی است. در این دوران کودک از دور شدن از مادرش می‌ترسد و اضطراب می‌گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهدلبستگی کودکان زیر دو ســال کلیک کنید.

بنابراین دور ماندن زیاد از مادر باعث می‌شود کودک احساس ناامنی کرده و رابطه عاطفی سالمی با مادر و سایرین برقرار نکند. برای حل این مشکل و رشــد روانی و عاطفی بهتر کودک، مادر باید در ساعات دیگر روز در کنار کودک شیرخوارش باشد، توجه مناسب به او نشان دهد، میزان ارتباط فیزیکی خود را افزایش دهد.

 

چه سنی برای فرستادن کودکان به مهدکودک مناسب است؟

 

بهترین زمان برای فرستادن کودک به مهدکودک بعد از سه سالگی است، زیرا طبق پژوهش­های صورت گرفته در کودکان زیر سه سال که به مهدکودک سپرده می­ شوند میزان بالای هورمون کورتیزول ترشح می شود؛ یعنی استرس بیشتر ی را نسبت به کودکان دیگر تجربه می­ کنند. همچنین کودک نباید بیشتر از ده ساعت در (ترجیحاً سه روز در هفته پشت سر هم نه یک روز درمیان) در مهدکودک باشد.

منبع

برای دریافت راهنمایی های بیشتر و دقیق تر می توانید با کلینیک دکتر حسینی در آمل تماس حاصل کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دکتر سید کامبیز حسینی

  • دکترای تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان
  • روان درمانگر تخصصی اختلالات روانی کودکان
  • مترجم و نویسنده کتاب
  • درمانگر مشکلات تربیتی٬ ترس٬ خواب٬ انواع اختلالات عاطفی و شناختی٬ وسواس٬ بیش فعالی٬ سلوک و ….

مقالات اخیر

با ما در ارتباط باشید

آدرس مطب

آمل – خیابان ۱۷شهریور – کوچه مازندرانی (یه کوچه قبل بنیاد شهید) – ساختمان پزشکان مجلل – طبقه 1 – واحد۳

درخواست مشاوره