انتخاب دوست در دوره نوجوانی چه مهارت هایی نیاز دارد؟
ابتدا با نوجوان خود بنشینید و از او بپرسید که چه ملاک هایی برای انتخاب دوست در نوجوانی دارد که در دوست خود به دنبال آن است.
برخی از ملاک و معیار های انتخاب دوست در نوجوانی عبارتند از:
وفاداری
سرگرمی
شوخ طبعی
درک کردن
صداقت
توجه
پاسخ نوجوانان درباره انتخاب دوست در دوران نوجوانی شما را شگفت می کند. به خاطر داشته باشید که نوجوانان قبلاً در مورد دوستی چیزهای زیادی را تجربه کرده اند. به یاد داشته باشید که به طور کامل و با دقت به آنها گوش دهید. از این لحظه به عنوان زمانی برای نصیحت کردن و موعظه نوجوانان استفاده نکنید.
انواع دوستی در دوران نوجوانی
دوستی ها انواع مختلفی دارند. مثلا:
بهترین دوستان: احتمالاً ۱ تا ۲ نوجوان دیگر وجود دارند که فرزند شما آنها را در این دسته قرار می دهد.
آشنایان: نه لزوما بهترین دوست ها نیستند، بلکه افرادی هستند که نوجوان شما از گذراندن وقت با آنها لذت می برد.
همکلاسی ها: این نوجوانان، همکلاسی های فرزند شما هستند. فرزند شما ممکن است با آنها تعامل داشته باشند و در پروژه ها با آنها کار کند. با این حال، آنها ممکن است دوستان صمیمی نباشند.
همکاران: اگر نوجوان شما کار می کند، انواع مختلفی از روابط مانند روابط بین سایر همکاران یا با یک سرپرست در محل کارش خواهد داشت.
هم تیمی ها: کسانی که با نوجوان شما در تیم های ورزشی شرکت می کنند.
روابط عاشقانه: شخصی که نوجوان شما با او رابطه عاشقانه دارد.
انواع زیادی از روابط وجود دارد که نوجوان شما می تواند آن ها را پرورش دهد. برخی دوستی های خاص هستند. نوجوانان می توانند به عنوان یک نوع رابطه، مانند یک هم تیمی، آن را شروع کنند و به یک رابطه صمیمی تبدیل شوند.
از نوجوان خود بپرسید که درباره این نوع روابط چه می داند و چگونه در هر یک از آنها فعالیت می کند. چگونه تعاملات مثبت را با هر کدام حفظ می کنند؟
انتخاب دوست در دوران نوجوانی ودرفضای مجازی
در مورد رابطه دوستی در رسانه های اجتماعی با نوجوانان گفتگو کنید. مهم است که بین دوستی های واقعی و دوستان رسانه های اجتماعی تمایز قائل شویم.
به عنوان مثال، بازی های ویدیویی آنلاین که بازیکنانی از سراسر جهان در آن شرکت می کند. آیا اینها هنوز دوست هستند؟ ممکن است بستگی به تفکر نوجوان شما داشته باشد. بنابراین، انجام گفتگو در مورد دوستی در فضای مجازی با نوجوانان مفید است.
همچنین درباره «ترس از دست دادن» یا (FOMO) صحبت کنید. FOMO زمانی است که نوجوان شما آنقدر میترسد که پیام، یا درخواست دوستی اش را از دست بدهد که دائماً رسانههای اجتماعی خود را بررسی میکند. به آنها یادآوری کنید که دوستان واقعی اگر فوراً به آنها پاسخ ندهید، ناراحت و نگران نخواهند شد.
۷ راهکار برای تقویت روابط دوستانه نوجوانان
آیا می خواهید از نوجوان خود برای پیدا کردن دوستان خوب حمایت کنید؟
و آیا نگران دوست های جدیدی هستید که نوجوانتان پیدا می کند؟
یا اینکه دوست دارید نوجوان شما گروه دوستی گسترده تری داشته باشد؟
در مورد ارزش صداقت صحبت کنید.
نوجوان خود را تشویق کنید با افرادی که می توانند به آنها اعتماد کنند و با آنها صادق باشند دوست شود. با آنها در مورد چگونگی یافتن یک دوست خوب صحبت کنید که :
باعث شود آنها احساس آرامش کنند.
حقیقت را به آنها بگویید و بدون قضاوت گوش دهید.
آنها را تحت فشار قرار ندهد.
سرزنش نکند.
مضطرب نکند.
ویژگی های خوب همسالان را برجسته کنید.
وقتی می بینید همسالان آنها کار مثبتی انجام می دهند، در مورد آن با نوجوان خود صحبت کنید. توضیح دهید که چرا این نوع رفتار را تحسین می کنید. همچنین در مورد ملاک و معیارهای دوستی در دوران نوجوانی که باعث ایجاد دوستی های خوب و قوی می شوند صحبت کنید مانند:
گوش دادن و فهمیدن
اعتماد کردن و حفظ اعتماد
حمایت کردن و احترام گذاشتن
به نوجوان خود یاد دهید که دوستانی با علایق مشترک پیدا کند.
در اینجا چند پیشنهاد برای انتخاب دوست دردوران نوجوانی وجود دارد:
ببینید که نوجوان تان در منطقه شما در برنامه های چه باشگاه ها، گروه های نوجوانان، برنامه های ورزشی یا تعطیلات مدرسه شرکت می کند.
اگر موقعیت خانه شما اجازه می دهد، نوجوان خود را تشویق کنید تا دوستان خود را برای بازی های ویدیویی یا تماشای فیلم به خانه دعوت کند. اگر تمایلی نشان ندادند، از آنها بپرسید چه خبر است، ممکن است نگران ورود خواهر و برادر باشند یا ندانند چگونه از شما درخواست کنند.
از روش دوستیابی نوجوان تان حمایت کنید.
به شخصیت نوجوان خود فکر کنید و او را تشویق کنید تا به نقاط قوت خود فکر کند. آنها را تشویق کنید که برای ناهار با کسی که دوست دارند بروند. آنها را تشویق کنید که بروند و کاری را با دوستانشان انجام دهند مانند دوچرخه سواری، پیاده روی.
این روزها، فضای زیادی برای ارتباط آنلاین با افرادی که علایق مشترک شما را دارند وجود دارد. اگر نوجوان شما از طریق فضای مجازی راحتتر با دیگران ارتباط برقرار میکند، انجمنها و بازیهای آنلاین میتوانند مکانی عالی برای افزایش اعتماد به نفس او باشند، به شرطی که به طور مرتب با او تماس بگیرید تا مطمئن شوید که این فضا ایمن است.
از دوستی های خودتان مثال بزنید.
در مورد تجربه های دوستی های خود برای نوجوان تان صحبت کنید. به او اجازه دهید از نحوه رفتار شما با دوستانتان، الگو برداری کند.
به نوجوانان نشان دهید که دوستی یک خیابان دو طرفه است که نیاز به تلاش و پرورش دارد. در مورد کارهایی که با دوستان خود انجام داده اید و روش هایی که از یکدیگر حمایت کرده اید با نوجوان تان صحبت کنید.
نوجوان خود را در برخی از فعالیتهایی که با دوستان خوبتان انجام می دهید، مانند مهمانیها، کبابهای حیاط خلوت، و پیکنیک در پارک، مشارکت دهید.
مهارت های اجتماعی را به فرزندان بیاموزید.
به نوجوان خود اعتماد کنید و او را تشویق کنید تا از طریق تجربیات خود قضاوت خوبی داشته باشد.
به آنها بگویید که در کنار آنها هستید اگر نیاز دارند چیزی را از شما پنهان نکنند.
بگویید که دوستی خوب به زمان نیاز دارد تا رشد کند و آن را با سرعت خودشان انجام دهند.
یادآوری کنید که برخی از افراد کمی طول می کشد تا سر صحبت را باز کنند و به افراد ساکت تر در دوستی خود فرصت دهند.
نگران تأثیرات منفی انتخاب دوست در نوجوان خود باشید.
نحوه تشخیص دوستی های بد و مقابله با فشار منفی همسالان را به نوجوانان آموزش دهید.
در مورد فشار همسالان به نوجوان خود گوشزد کنید.
نوجوان خود را در مورد فشار همسالان و تأثیر آن آموزش دهید. فشار همسالان معمولاً شامل این میشود که یک نوجوان، نوجوان دیگر را مجبور به اتخاذ تصمیماتی میکند که برخلاف ارزشها یا باورهای اوست.
به عنوان مثال، نوجوانی فرزند شما را تشویق می کند که مدرسه را رها کند در حالی که می داند که نباید این کار را انجام دهد.
ضروری است که نوجوان شما معنای دوستی و همچنین چگونگی شناسایی انواع مختلف روابط دوستی را درک کند. شما می توانید با پرسیدن سوال، گوش دادن و درک دیدگاه نوجوان خود به او کمک کنید. علاوه بر این، به آنها یادآوری کنید که از آنها حمایت می کنید تا بتوانند دوستی های طولانی مدتی ایجاد کنند.